Vliv genotypu a pohlaví na výkrmnost a kvalitu masa hus – Bc. Gabriela Valenta
Bc. Gabriela Valenta
Diplomová práce
Vliv genotypu a pohlaví na výkrmnost a kvalitu masa hus
The effect of genotype and sex on performance and meat quality
Anotace:
V práci jsme se věnovali posouzení užitkovosti a kvality masa plemene Česká husa a hybrida Eskildsen Schwer které doposud nebyli známé. Do pokusu bylo zařazeno celkem 160 zvířat a to 40 hus a 40 houserů plemene Česká husa (ČH) a 40 houserů a 40 hus genotypu Eskildsen Schwer (ES). Husy byly krmeny kompletní krmnou směsí VH1 a VH2 ad libitum. V testační stanici Ústrašice byla housata krmena do věku …víceAbstract:
In this work we focused on evaluation of the production and meat quality of breed Czech goose and hybrid Esklidsen Schwer,. There were 140 animals tested, 40 females and 40 males gees of breed Czech goose (CG) and 40 males and 40 females of genotype Esklidsen Schwer (ES). They have been fed with feed mixtures VH1 and VH2 ad libitum. Goslings have been fed up to age of 8 weeks to the time the slaghter …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Tůmová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VALENTA, Gabriela. \textit{Vliv genotypu a pohlaví na výkrmnost a kvalitu masa hus}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/vv83ot/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita masa prasat s rozdílným genotypem
Michaela Trojanová -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení
Zdeněk Balšánek -
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Výkrm kuřat a kvalita masa
Martin Soudný -
Kvalita masa perliček z různých systémů ustájení
Matěj Blecha -
Pastevní výkrm kuřat a kvalita masa
Eliška Suchanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva