Vliv extrakčních metod na kvalitu olejů získaných z vybraných rostlin čeledi Onagraceae, Boraginaceae, Linaceae and Pedaliaceae – David Šinglár
David Šinglár
Diplomová práce
Vliv extrakčních metod na kvalitu olejů získaných z vybraných rostlin čeledi Onagraceae, Boraginaceae, Linaceae and Pedaliaceae
Influence of extraction methods on the quality of oils from selected plants from Onagraceae, Boraginaceae, Linaceae and Pedaliaceae family
Anotace:
Diplomová práce shrnuje poznatky o extrakčních metodách určených k získávání rostlinných olejů. Jsou v ní vypsány výhody a nevýhody jednotlivých metod a jejich vliv na výtěžnost a kvalitativní vlastnosti olejů. Dále jsou v práci informace o čtyřech netradičních rostlinných olejích, které se v dnešní době začínají stále více využívat z důvodů vyššího obsahu bioaktivních látek a lepšího složení mastných …víceAbstract:
The diploma thesis summarizes the knowledge about methods used for vegetable oils extraction. The advantages and disadvatages of individual methods and their impact on yield and qualitative properties of oil are presented. Moreover, characteristic of four non-traditional oils, which are gaining popularity because of their higher content of bioactive compounds and better fatty acids composition, is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Adéla Fraňková, Ph.D.
- Oponent: Iva Kučerová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠINGLÁR, David. \textit{Vliv extrakčních metod na kvalitu olejů získaných z vybraných rostlin čeledi Onagraceae, Boraginaceae, Linaceae and Pedaliaceae}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/vv8nzg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Využití metody superkritické fluidní extrakce k extrakci organických polutantů
Lucie Bielská -
Extrakce nitroderivátů toluenu a produktů jejich degradace z půdy
Ivana Ungrádová -
Metody analytické extrakce persistentních organických polutantů z pevných matric
Lucie Bielská -
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová -
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.
Jana Jašková -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
Rostlinné oleje - spotřebitelská sonda
Jarmila Hamerská
Název
Vložil
Vloženo
Práva