Irena Lukeštíková

Bachelor's thesis

Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího

Nutritional composition and technological processing of domestic fowl
Abstract:
Práce se zabývá produkcí, jatečnými úpravami, členěním děleného masa, požadavky na jakost a zpracováním kuřecího masa. Jsou popsány různé kuchyňské úpravy tepelného zpracování jednotlivých částí kuřete a technologie výroby kuřecích masných výrobků. Je popsána výživová hodnota masa kura domácího a nové možnosti jeho kulinářského využití.
Abstract:
The thesis deals with the production, slaughtering, subdivision of carved meat, quality requirements and processing of chicken meat. Various cooking treatments of the heat treatment of individual parts of the chicken and the technology for the production of chicken meat products are described. The thesis describe the nutritional value of domestic chicken meat and its potential culinary uses.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 8. 6. 2023
  • Supervisor: prof. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Lukeštíková, Irena. Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe