Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího – Irena Lukeštíková
Irena Lukeštíková
Bachelor's thesis
Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího
Nutritional composition and technological processing of domestic fowl
Abstract:
Práce se zabývá produkcí, jatečnými úpravami, členěním děleného masa, požadavky na jakost a zpracováním kuřecího masa. Jsou popsány různé kuchyňské úpravy tepelného zpracování jednotlivých částí kuřete a technologie výroby kuřecích masných výrobků. Je popsána výživová hodnota masa kura domácího a nové možnosti jeho kulinářského využití.Abstract:
The thesis deals with the production, slaughtering, subdivision of carved meat, quality requirements and processing of chicken meat. Various cooking treatments of the heat treatment of individual parts of the chicken and the technology for the production of chicken meat products are described. The thesis describe the nutritional value of domestic chicken meat and its potential culinary uses.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 8. 6. 2023
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Lukeštíková, Irena. Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Gastronomy Technology
Theses on a related topic
-
Produkce kuřecího masa v systému ekologického zemědělství
Dominik Polák -
Produkce kuřecího masa v odlišných systémech chovu
Leontýna Bláhová -
Kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce
Lucie KADLECOVÁ -
Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení
Zdeněk Balšánek -
Ekologické zemědělství a současná společnost - komoditní studie produkce kuřecího masa
Lucie Svobodová -
Kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce
Lucie KADLECOVÁ -
Vybrané faktory ovlivňující produkci masa kuřecích brojlerů
Jan DUPAL -
Aktuální problematika zpracování drůbežího masa do masných výrobků
Jakub Formánek