Antimikrobní působení vybraných potravinářských přídatných látek na bakterie – Miroslav Jaššo
Miroslav Jaššo
Bachelor's thesis
Antimikrobní působení vybraných potravinářských přídatných látek na bakterie
Antimicrobial Effect of Selected Food Additives on Bacteria
Abstract:
Polyfosforečnanové tavicí soli jsou dnes běžně používanou součástí tavených sýrů. V práci byl srovnán antimikrobní účinek nově vyvinuté polyfosforečnanové směsi Cremosal AB4 s komerčně již nějakou dobou dostupnou směsí JOHA HBS. Antimikrobní účinek byl testován na osmi grampozitivních kmenech náležících do rodů Staphylococcus, Bacillus, Geobacillus, Clostridium, Enterococcus, Lactococcus a Lactobacillus …moreAbstract:
Making of processed cheese relies on emulsifying salt mixtures containing polyphosphates these days. The antimicrobial effect of a new polyphosphate mixture Cremosal AB4 has been tested, comparing it to the JOHA HBS mixture that has been commercially available for several years. The effect has been observed in vitro on growth of eight gram-positive strains of the genera of Staphylococcus, Bacillus …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JAŠŠO, Miroslav. \textit{Antimikrobní působení vybraných potravinářských přídatných látek na bakterie}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/vx2q6b/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Jaššo, Miroslav. Antimikrobní působení vybraných potravinářských přídatných látek na bakterie. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Technologie a hodnocení potravin / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů
Pavla Šubertová -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová -
Mobilní webová analytika - Nástroj pro analýzu návštěvnosti mobilního portálu
Miroslav Joha