PharmDr. Alžběta Dorota Dostálová

Bachelor's thesis

Analytické metody pro stanovení cukrů a kyselin ve víně

Analytical methods for the determination of sugars and acids content in wine
Abstract:
Tato práce předkládá charakteristiku základních složek vína. Jednotlivé sloučeniny jsou popsány z chemického a senzorického pohledu. Množství a vzájemné poměry jednotlivých složek vína rozhodují o organoleptických vlastnostech vína. I to je jedním z důvodů, proč kvantifikovat obsah vybraných sloučenin. V této práci jsou popsány metody stanovení obsahu cukrů a kyselin v podmínkách laboratoře a jsou …more
Abstract:
This thesis submits characteristics of primary ingredients of wine. Individual compounds are described both from chemical and sensory point of view.Amount and reciprocal ratios of individual ingredients of wine decide on organoleptic qualities of wine. That is one of the reasons why content of selected compounds should be quantified. This thesis describes methods of determination of amount of sugar …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta