Analytické metody pro stanovení cukrů a kyselin ve víně – PharmDr. Alžběta Dorota Dostálová
PharmDr. Alžběta Dorota Dostálová
Bachelor's thesis
Analytické metody pro stanovení cukrů a kyselin ve víně
Analytical methods for the determination of sugars and acids content in wine
Abstract:
Tato práce předkládá charakteristiku základních složek vína. Jednotlivé sloučeniny jsou popsány z chemického a senzorického pohledu. Množství a vzájemné poměry jednotlivých složek vína rozhodují o organoleptických vlastnostech vína. I to je jedním z důvodů, proč kvantifikovat obsah vybraných sloučenin. V této práci jsou popsány metody stanovení obsahu cukrů a kyselin v podmínkách laboratoře a jsou …moreAbstract:
This thesis submits characteristics of primary ingredients of wine. Individual compounds are described both from chemical and sensory point of view.Amount and reciprocal ratios of individual ingredients of wine decide on organoleptic qualities of wine. That is one of the reasons why content of selected compounds should be quantified. This thesis describes methods of determination of amount of sugar …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Effect of nitrogen source on phytoremediation of heavy metals in plant-sand systems
Filip Bokros -
Stanovení obsahu vybraných iontů kovů ve víně
Eva KAZNICOVÁ -
Stanovení obsahu rtuti ve vybraných vzorcích významných pro zdravotní stav obyvatelstva
Romana VELÍŠKOVÁ -
Stanovení obsahu rizikových prvků v různých druzích jedlých květů
Dagmar Miškovská -
Vliv obsahu soli (NaCl) na kvalitu běžného pečiva
Simona Kahlichová -
Analýza obsahu rtuti v konzervovaných rybích výrobcích
Pavla Husáková -
Stanovení obsahu rtuti v rybách řeky Dřevnice a jejích přítoků
Zuzana DOBROTOVÁ -
Stanovení obsahu cukrů ve vzorku pomocí 4-kanálového enzymatického biosenzoru
Nela Martinková