Analytické metody pro stanovení cukrů a kyselin ve víně – PharmDr. Alžběta Dorota Dostálová
PharmDr. Alžběta Dorota Dostálová
Bakalářská práce
Analytické metody pro stanovení cukrů a kyselin ve víně
Analytical methods for the determination of sugars and acids content in wine
Anotace:
Tato práce předkládá charakteristiku základních složek vína. Jednotlivé sloučeniny jsou popsány z chemického a senzorického pohledu. Množství a vzájemné poměry jednotlivých složek vína rozhodují o organoleptických vlastnostech vína. I to je jedním z důvodů, proč kvantifikovat obsah vybraných sloučenin. V této práci jsou popsány metody stanovení obsahu cukrů a kyselin v podmínkách laboratoře a jsou …víceAbstract:
This thesis submits characteristics of primary ingredients of wine. Individual compounds are described both from chemical and sensory point of view.Amount and reciprocal ratios of individual ingredients of wine decide on organoleptic qualities of wine. That is one of the reasons why content of selected compounds should be quantified. This thesis describes methods of determination of amount of sugar …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Effect of nitrogen source on phytoremediation of heavy metals in plant-sand systems
Filip Bokros -
Stanovení obsahu vybraných iontů kovů ve víně
Eva KAZNICOVÁ -
Stanovení obsahu rtuti ve vybraných vzorcích významných pro zdravotní stav obyvatelstva
Romana VELÍŠKOVÁ -
Stanovení obsahu rizikových prvků v různých druzích jedlých květů
Dagmar Miškovská -
Vliv obsahu soli (NaCl) na kvalitu běžného pečiva
Simona Kahlichová -
Analýza obsahu rtuti v konzervovaných rybích výrobcích
Pavla Husáková -
Stanovení obsahu rtuti v rybách řeky Dřevnice a jejích přítoků
Zuzana DOBROTOVÁ -
Stanovení obsahu methanolu v ovocném destilátu
Jana VESELÁ