In vitro growth-inhibitory effect of essential oils from spices against Bacillus cereus in vapor phase – Jan Gábor
Jan Gábor
Bakalářská práce
In vitro growth-inhibitory effect of essential oils from spices against Bacillus cereus in vapor phase
Abstract:
Foodborne diseases pose significant public health risks worldwide, emphasizing the importance of safeguarding food against bacterial spoilage and contamination in the food sector. Spice essential oils (SEOs), known for their antimicrobial activity in the vapor phase and utilized as flavouring agents in food, have been proposed as active agents in antimicrobial atmosphere packaging. This study aimed …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Ladislav Kokoška, Ph.D.
- Oponent: Matěj Božik, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GÁBOR, Jan. \textit{In vitro growth-inhibitory effect of essential oils from spices against Bacillus cereus in vapor phase}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/vxqwcg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíBakalářský studijní program:
Tropické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
&-lt;i&-gt;In vitro&-lt;/i&-gt; growth-inhibitory activity of spice essential oils and supercritical CO\(_{2}\) extracts against food pathogenic bacteria in vapor phase
Ondřej Horák -
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová
Název
Vložil
Vloženo
Práva