Lucie NĚMEČKOVÁ
Bachelor's thesis
Tropické ovoce ve výživě člověka
Tropical Fruit in Nutrition
Abstract:
Bakalářská práce je věnována tropickému ovoci a jeho použití ve výživě člověka. V práci jsou popsány regionální a pěstitelské podmínky, nutriční charakteristiky vybraného tropic-kého ovoce. Pro vysoký obsah bioaktivních látek mají dietetickou i léčebnou hodnotu. Zpracovávají se na šťávy, používají se do pečiva, zmrzlin a na výrobu marmelád. Šťáva tropického ovoce se používá čerstvá, konzervovaná, v …moreAbstract:
The aim of this work was to present tropical fruit and its influence on human nutrition. This work gave a description of regional and growing conditions and nutritional profiles of choosen tropical fruit. Owing to its high number of vitamins it has got dietary and curative value. It is processed for juice, baked goods, ice-cream and marmelade. Tropical fruit juice is used fresh, tinned, bottled, as …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2014
Accessible from:: 29. 4. 2014
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
NĚMEČKOVÁ, Lucie. Tropické ovoce ve výživě člověka. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.