Chemické a senzorické hodnocení výrobků na bázi amarantu a merlíku – Bc. Iveta TRÁVNÍČKOVÁ
Bc. Iveta TRÁVNÍČKOVÁ
Diplomová práce
Chemické a senzorické hodnocení výrobků na bázi amarantu a merlíku
The chemical and sensoric evaluation of products on the basis of amaranth and quinoa
Anotace:
Diplomová práce je v teoretické části zaměřena na základní charakteristiku a využití amarantu a merlíku. Dále byl popsán jejich význam ve výživě a principy stanovení vybraných základních komponent. Praktická část se zabývá stanovením vybraných složek a senzorickým hodnocením výrobků z amarantu a merlíku.Abstract:
The theoretical part of the thesis focuses on the basic characteristics and utilization of amaranth and quinoa. Their importance for nutrition and principles to determinate selected components has also been described. The practical part deals with the designation of selected components and sensory evaluation of products from amaranth and quinoa.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
21586
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
TRÁVNÍČKOVÁ, Iveta. Chemické a senzorické hodnocení výrobků na bázi amarantu a merlíku. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Fyzikálně chemické a senzorické hodnocení vybraných medů
Barbora Stará -
Hodnocení chemické bezpečnosti a senzorické jakosti vybraných tepelně zpracovaných výrobků
Martina Kuralová -
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Alžběta Dorota Dostálová -
Vypracování modelu hodnocení senzorické kvality medu
Alena Cizner -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Jiří Prokop -
Senzorické hodnocení jakosti bílých jogurtů
Žaneta Olbertová -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových šťáv z jablek
Nicola Sochorcová -
Analytické metody pro hodnocení esenciálních olejů
Jana Hudečková