Propolis - složení, účinky, analýza – Bc. Monika Kadrmasová
Bc. Monika Kadrmasová
Bakalářská práce
Propolis - složení, účinky, analýza
Propolis - composition, effects, analysis
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá propolisem, zejména jeho složením, účinky a analýzou. Práce je rozdělena na tři části. První část se zabývá charakteristikou a složením propolisu, jakým způsobem jej včely získávají a využívají a k čemu je využíván v léčitelství a farmacii. Druhá část této práce je věnována účinkům propolisu a jejich prokázání. Jedná se zejména o účinky antioxidační, antimikrobiální …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with propolis, especially its composition, effects and analysis. Thesis is divided into three parts. The first part deals with characteristic and composition of propolis, how the bees collect it and use it, and how is propolis used in medicine and pharmaceutics. The second part of this thesis is dedicated to the effects of propolis and their confirmation. It is mainly about …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 8. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 8. 2016
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kadrmasová, Monika. Propolis - složení, účinky, analýza. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační a antimikrobiální účinek C-glykosidů
Eliška Burianová -
Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu.
Kateřina ZAJÍČKOVÁ -
Přírodní polyfenolické látky v experimentální farmakologii metabolického syndromu
Martin PORUBA -
Přírodní polyfenolické látky v prevenci a terapii nádorových onemocnění
Martin Sloupenský -
Polyfenolické látky vznikající při zrání vína a jejich vliv na lidské zdraví
Šárka KUNCOVÁ -
Biologicky aktivní látky v pivu a vínu
Karolína Mašková -
Bioaktivní látky čajů z Jižní Ameriky a čajů z jiných netradičních zdrojů
Ladislav Mucha -
Propolis a další produkty Appis mellifera jako speciální aditiva pro lékařská pojiva.
Ondřej Preininger