Vliv přídavku cvrččí mouky na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků – Bc. Žaneta Ferusová
Bc. Žaneta Ferusová
Diplomová práce
Vliv přídavku cvrččí mouky na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
The effect of the addition of cricket flour on the dough properties and the quality of bakery products
Anotace:
V této práci byl výzkum zaměřen na kvalitu těsta po obohacení cvrččí moučkou a následně na konečné vlastnosti produktů a jejich senzorické vnímání. Pozornost byla věnována i potencionálnímu prekurzoru vzniku akrylamidu, tj. kyselině asparagové, jejíž zvýšené množství by mohlo mít neblahý vliv na vznik tohoto potencionálního karcinogenu.V teoretické části byly shrnuty veškeré informace ohledně nutričních …víceAbstract:
The research was focused on bakery products quality after enrichement a dough by cricket flour. This work deals with the final products quality and their sensory perception. The attention was paid to aspartic acid which might be a potential precusor of acrylamide formation. The increased amount of aspartic acid could cause raising of this potentail carcinogen.It was summarized all the informations …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FERUSOVÁ, Žaneta. \textit{Vliv přídavku cvrččí mouky na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/w07ni6/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
Vikendra Dabash -
Vliv přídavku vody a doby hnětení na reologické vlastnosti těsta
Vít Kundera -
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické a pekařské vlastnosti
Jana Králová -
Reologické vlastnosti těst z vybraných typů pšeničných mouk
Zdislava Kučerová -
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické vlastnosti těsta
Veronika Hliněnská -
Vliv zmrazení na reologické vlastnosti těsta
Kamila Kubíčková -
Vybrané reologické vlastnosti suspenzí a těst ze speciálních celozrnných mouk
Eliška Petríková -
Vliv přídavku mouky z hmyzu na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
Klára Mikulíková
Název
Vložil
Vloženo
Práva