Anna Krpatová

Bakalářská práce

Opětovné využití kvasných plynů

Reuse of fermentation gases
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na snížení uhlíkové stopy ve vinařství díky odchytávání kvasných plynů a jejich opětovného využití. Literární část se zabývá kapitolami uhlíkové stopy ať už všeobecně, tak i konkrétně v oboru vinařství. Dále se věnuje alkoholové fermentaci, kvasným plynům a technologii na odchytávání kvasných plynů. Poslední část se zaměřuje na využití kvasného plynu a na vinařství …více
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the reduction of the carbon footprint in winemaking through the capture and reuse of fermentation gases. The literature section deals with chapters on carbon footprint both in general and specifically in the wine industry. It also discusses alcoholic fermentation, fermentation gases and technologies for capturing fermentation gases. The last section focuses on the use …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
  • Vedoucí: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Oponent: Michal Černoch, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta