JUDr. Jana Košková
Bakalářská práce
Výroba aromatizovaných vín
Manufacturing of aromatized wines
Anotace:
Víno je již od pradávna užíváno nejen pro svou příjemnou chuť, ale také jako přírodní lék. Nachází se v něm spousta látek, které působí příznivě na lidský organismus a přidáním bylinných extraktů lze tyto vlastnosti posílit. Na trhu lze najít mnoho typů vín s přídavkem bylin, cukru a také vinného destilátu, které vínu dodávají specifickou chuť a vyjímečné vlastnosti. Práce shrnuje historický vývoj …víceAbstract:
Wine is used for it's pleasant flavor and also for it's medical qualities. It contains a lot of compounds that are beneficial for human body. These attributes can be strenghten by added extracts of herbs or spices. There are lot of wine brands with added herbs, sweetened by sugar or fortified with alcohol, that improve the taste of the wine. This bachelor thesis speaks about historical progress and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Oponent: Michal Kumšta, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
In vitro growth-inhibitory effects of quinoline compounds and their derivatives against intestinal bacteria associated with colorectal cancer
Štěpánka Rikanová -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit -
In vitro induced polyploidy in medicinal species of the Lamiaceae family: A Review
Zuzana Rázková -
Spices and herbs export from India
Ginij Sharma -
Isolation and Analysis of Essential Oils from Spices
Markéta Vostarková -
Potential impact of socioeconomic development on current use of fish and culinary herbs in Cambodian traditional cuisine
Helena Kissová -
Účinky obsahových látek v konopí a jejich postavení v Kanadě
Monika Brettfeldová -
Efektem řízená analýza v identifikaci prioritních polutantů v povodích řek
Zuzana Toušová
Název
Vložil
Vloženo
Práva