Nutriční a senzorická jakost obilninových kaší pro kojence a batolata – Bc. Anna Němcová
Bc. Anna Němcová
Diplomová práce
Nutriční a senzorická jakost obilninových kaší pro kojence a batolata
Nutritional and sensory quality of cereal porridges for infants and toddlers
Anotace:
Diplomová práce se zabývá obilninovými a obilnomléčnými kašemi pro kojence a batolata na českém trhu. Téměř rok byla sbírána data o kaších dostupných na českém trhu, ze kterých byla vytvořena databáze. Dále byla v práci zpracována senzorická analýza 8 vybraných vzorků kaší, které byly následně hodnoceny dle vyhlášky č. 54/2004 Sb., která se zabývá potravinami určenými pro zvláštní výživu. V teoretické …víceAbstract:
The thesis deals with cereal and cereal-milk porridges for infants and toddlers on the Czech market. The data on the porridges available on the Czech market were collected for almost a year and a database was created afterwards. In addition, the sensory analysis of 8 selected porridge samples was prepared and subsequently evaluated according to the Decree 54/2004 Coll., which deals with foods intended …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Dr. Ing. Zdeňka Panovská
- Oponent: Věra Schulzová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NĚMCOVÁ, Anna. \textit{Nutriční a senzorická jakost obilninových kaší pro kojence a batolata}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/w22z2n/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Jsou doplňky stravy a potraviny pro zvláštní výživu součástí výživy adolescentů?
Zuzana Bilová -
Vápník v potravinách určených pro vegany a vegetariány
Lucie Nowáková -
Potraviny pro zvláštní výživu
Tereza Smětalová -
Povrchová úprava speciálních výrobků ze dřeva určených pro styk s potraviny
Karolína Hodovská -
Plastové obaly pro styk s potravinami - text pro samostatné čtení žáka základní školy
Lukáš SVĚTNICKÝ -
Posouzení rizik při výběru obalů pro vybrané potraviny
Jan Tihelka -
Procesní kontaminanty v potravinách určených pro ´zdravou´ výživu
Anna Průšová -
Posouzení kvality vybraných pekařských výrobků určených pro zvláštní výživu
Pavel ŠKOPEK
Název
Vložil
Vloženo
Práva