Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením – Bc. Petra Škvorová
Bc. Petra Škvorová
Diplomová práce
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Changes in the stability of food against rancidity after microwave treatment
Anotace:
Suché skořápkové plody jsou častou součástí našich jídelníčků. Z nutričního hlediska obsahují velké množství zdraví prospěšných látek. Ovšem problémem při jejich skladování je údržnost a zvláště časté je zde napadení a zamoření škůdci či mikroorganizmy. Pro prodloužení skladovatelnosti a likvidaci škůdců se využívá různých konzervačních technik. Jednou z možností je použití mikrovlnného záření. Využití …víceAbstract:
Dry shell fruits are common parts of our diet. They contain large amounts of health-positives compounds. On the other hand, there are some problems with their stability during the storage. Attacks of pests and microorganisms are very common. Many conservation techniques are used for extension of the shelf life as well as for eradication of pests. Microwave radiation represents a modern preservation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠKVOROVÁ, Petra. \textit{Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/w36og1/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení úrovně žluknutí margarínů
Nela Adámková -
Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média
Aneta Blažková -
Determining the reasons to buy and online marketing of nuts
Monika Horáková
Název
Vložil
Vloženo
Práva