Povědomí všeobecných sester o léčbě celiakie – Petra HOLEJŠOVSKÁ
Petra HOLEJŠOVSKÁ
Bakalářská práce
Povědomí všeobecných sester o léčbě celiakie
Awareness of general nurses about the treatment of celiak disease
Anotace:
Abstrakt Cíl práce: Bakalářská práce se zabývá povědomím všeobecných sester o léčbě celiakie. První kapitola teoretické části je zaměřena na trávicí soustavu, tenké a tlusté střevo. Následuje kapitola věnovaná definici celiakie, její historii a objasnění pojmu lepek. V další kapitole jsou uvedeny projevy, diagnostika a léčba celiakie a dále zdravotní rizika k ní přidružená. Čtvrtá kapitola práce je …víceAbstract:
Abstract Objective: The bachelor's thesis deals with the awareness of general nurses about the treatment of celiac disease. The first chapter of the theoretical part is focused on the digestive system, small and large intestine. The following chapter is devoted to the definition of celiac disease, its history and clarification of the concept of gluten. The next chapter presents the symptoms, diagnosis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Michaela Abrmanová
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HOLEJŠOVSKÁ, Petra. Povědomí všeobecných sester o léčbě celiakie. Č. Budějovice, 2021. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zdravotně sociální fakultaBakalářský studijní program / obor:
Ošetřovatelství / Všeobecná sestra
Práce na příbuzné téma
-
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Bezlepkové potraviny jako součást alternativních směrů výživy
Petra Marášková -
Potraviny pro zvláštní výživu
Tereza Smětalová -
Návrh na vylepšení marketingové strategie pro bezlepkové potraviny v retailingovém řetězci Globus
Martin Aust -
Srovnání náročnosti nákupního procesu a dostupnosti běžných potravin proti potravinám bezlepkovým
Martina Štěpařová -
Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa
Jan Zouhar -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
Magdaléna DARDOVÁ -
Vliv celiakie a jejích přidružených onemocnění na kvalitu života a edukaci jedince
Dagmar Černá
Název
Vložil
Vloženo
Práva