Kvalitativní parametry kávy a jejich hodnocení – Viktor Janík
Viktor Janík
Bakalářská práce
Kvalitativní parametry kávy a jejich hodnocení
Qualitative requirements of coffee and their rating
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá kávou a jejími kvalitativními požadavky. V literárním přehledu se věnuje historii, obecným informacím, pěstování, a zpracování kávy. Hlavní část se soustředí na legislativní požadavky na kávu a kávové výrobky. Praktická část se věnuje senzorickému hodnocení projevu kyselosti kávy a jeho provázání s obsahem titrovatelných kyselin.Abstract:
This bachleor thesis deals with coffee nad qualitatve requirments of coffee. In the literary overview focused on history, general informations, cultivation and coffee processing. The main part focuses on legislative requirements for coffee and coffee products. Practical part is devoted to sensory evaluation of coffee acidity and binding with titrable acids.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv zpracování na kvalitativní parametry daných vzorků kávy (Coffea sp.; Rubiaceae)
Maria Kurenkova -
Stanovení organických kyselin v kávě s ohledem na technologii zpracování
Martina Tůmová -
Vliv zpracování na kvalitativní parametry daných vzorků kávy (Coffea sp.; Rubiaceae)
Maria Kurenkova -
Účinek kofeinu a placebo kofeinu podaného v kávě a jeho vliv na výsledky testu pozornosti.
Barbora Hořáková -
Chování spotřebitele v oblasti kávy v České republice a porovnání s vybranými zeměmi.
Petra Kadlčíková -
Analýza zákaznické zkušenosti v kavárnách pražíren výběrové kávy v Praze
Anna Skalická -
Stanovení vybraných prvků v kávě metodou instrumentální fotonové aktivační analýzy
Zuzana Melicharová -
Stanovení organických kyselin v kávě s ohledem na technologii zpracování
Martina Tůmová