Bc. Filip Martiník
Master's thesis
Sůl v technologii přípravy pokrmů
Salt in food preparation technology
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá solí v technologii přípravy pokrmů. Teoretická část popisuje základní vlastnosti soli, její úlohu v lidském organismu, důsledky jejího nadbytku a nedostatku a také vliv dlouhodobého a nadměrného přívodu soli na lidské zdraví. Poslední část této části shrnuje strategie pro redukci soli v potravinách. Praktická část zkoumá vztah mezi koncentrací soli ve varné vodě a v připravené …moreAbstract:
This diploma thesis deals with salt in food preparation technology. The theoretical part describes the basic properties of salt, its role in the human organism, the consequences of sodium abundance and deficiency and the influence of excessive long-term salt intake on human health. The last part of this section summarises the strategies for salt reduction in food. The practical part examines the relationship …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2018
Identifier:
https://is.muni.cz/th/a5dec/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2018
- Supervisor: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
- Reader: Mgr. Petra Hýsková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Nutrition therapist for child nutrition and Nutrition therapist for adult nutrition
Theses on a related topic
-
Carbon-modified plastic materials for food packaging
Michal Szczypinski -
Příprava učitele odborného výcviku kuchař - číšník na výuku předmětu Technologie přípravy pokrmu
Jana Pischová -
Inovace učebních materiálů pro předmět Technologie přípravy pokrmů
Martin SEDLÁK -
Inovace výuky předmětu Technologie přípravy pokrmů na střední odborné škole
Martin STÝBLO -
Řešení problematiky obsahu výuky technologie přípravy pokrmů pro obor kuchař - číšník
Jana Pytelová -
Řešení problematiky výuky technologie přípravy pokrmů u slavnostních rautů
Lenka Doležalová -
Technologie přípravy pokrmů ve škole pro tělesně postižené žáky
Kamila Kroupová -
Aktuální vyučovací metody ve výuce předmětu technologie přípravy pokrmů v kontextu RVP pro obor vzdělávání Hotelnictví
Miloš Komínek