Kauzalita zavedení povinného podílu domácích potravin v maloobchodu – Milan Žižka
Milan Žižka
Diplomová práce
Kauzalita zavedení povinného podílu domácích potravin v maloobchodu
Causality of the implementation of the mandatory share of domestic food in retail
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na téma zavedení povinného podílu domácích potravin v maloobchodu uváděného do souvislosti s konceptem potravinové soběstačnosti a dalšími úhly pohledu. Těmi jsou tržní pohled zúčastněných subjektů, udržitelnost, krátký dodavatelský řetězec a v neposlední řádě ze strany spotřebitele-voliče včetně jeho preferencí k domácím, lokálním či ekologickým potravinám. Analýza je založena …víceAbstract:
The master thesis focuses on the introduction of a mandatory share of domestic food in retail in relation to the concept of food self-sufficiency and other perspectives. These are the market perspective of the stakeholders, sustainability, short supply chain and, last but not least, the consumer-voter perspective, including their preferences towards home-grown, local or organic food. The analysis is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 12. 2022
Identifikátor:
https://vskp.vse.cz/eid/88225
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 1. 2023
- Vedoucí: Jiří Zeman
- Oponent: Veronika Mokrejšová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/88225
Vysoká škola ekonomická v Praze
Magisterský studijní program:
Mezinárodní obchod
Práce na příbuzné téma
-
Discourse network analysis of successful renewables expansion in politically polarized environments and the framing techniques employed: The Case of Kansas
Jacob Valdez -
Zahrádkářské kolonie jako příspěvek k alternativní produkci potravin?
Lucie Sovová -
Význam regionálních potravin pro potravinovou soběstačnost Česka na příkladu Plzeňského kraje
Jan CHODORA -
Lokální produkce potravin a samozásobení jako nástroj k udržitelnosti
Nikola Peclová -
Epidemiologicky rizikové potraviny: domácí versus kupované
Simone Raidová -
Dopady kvót na domácí potraviny: systematický přehled literatury
Jan Štohanzl -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková