Analýza překladu jídelních lístků – Štěpánka Válková
Štěpánka Válková
Bachelor's thesis
Analýza překladu jídelních lístků
Analysis of the Translation of Restaurant Menus
Anotácia:
Bakalářská práce analyzuje překlady jídelních lístků do německého jazyka vybraných gastronomických provozů v příhraniční oblasti v okresním městě Český Krumlov a obsahuje padesát překladů jídelních lístků. Cílem práce je analyzovat kvalitu překladů jídelních lístků do německého jazyka dle stanovených kritérií, které se zaměřují na kvalitu překladu po sématické stránce, kde bylo sledováno, zda překlad …viacAbstract:
Bachelor thesis analyse the translations of menu of the chosen gastronomic operations to German language in border areas in the region of Cesky Krumlov and includes fifty translations of menu. The main goal of the thesis is the analyse of the quality of the menu translation to German language according to established criteria, that focus on the quality of the translation on a thematic basis, where …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 6. 2017
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/15065/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 9. 2017
- Vedúci: PhDr. Eva Ottová
- Oponent: Ing. Petr Studnička, PhD.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VÁLKOVÁ, Štěpánka. \textit{Analýza překladu jídelních lístků}. Online. Bakalárska práca. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/w9yktx/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / odbor:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management (Study in Czech)
Práce na příbuzné téma
-
Alternatívne možnosti podnikov v gastronomickej oblasti počas pandémie COVID-19
Alexandra Šipekiová -
ZHODNOCENÍ ÚROVNĚ PROVOZŮ GASTRONOMICKÝCH ZAŘÍZENÍ VE VYBRANÝCH
Veronika Chmelíčková -
Překlad z oblasti gastronomie s komentářem a glosářem
Eliška KÖLTÖOVÁ -
Terminologická báze a tematické pracovní listy pro inovaci výuky překladu a tlumočení (Gastronomie)
Michaela VOKŘÁLOVÁ -
Překlad vybraných textů z oblasti gastronomie s komentářem a glosářem
Radek SOLICH -
Překlad vybraných lexikálních jednotek nástroji podporujícími strojový překlad - zaměřeno na pojmy z oblasti gastronomie.
Andrea EXNEROVÁ -
Analýza kvality poskytovaných služeb v gastronomických provozech nabízejících menu na slevových portálech
Kateřina Košťálová