Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra – Bc. Marie Kudrnáčová
Bc. Marie Kudrnáčová
Master's thesis
Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra
The effect of grape pomace on antioxidant properties of processed cheese
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá studií antioxidační aktivity tavených sýrů po přídavku pokrutin hroznů révy vinné. V teoretické části je popsán výrobní proces tavených sýrů a hlavní složky mléka, mající antioxidační aktivitu. Teoretická část pojednává také o pokrutinách hroznů a jejich antioxidační aktivitě. V neposlední řadě jsou popsány principy jednotlivých metod stanovení. Praktická část vystihuje …moreAbstract:
This diploma thesis examines the antioxidant activity of processed cheese after the addition of grape pomace. In the theoretical part the production process of processed cheese and main components of milk are described focusing on their antioxidant activity. The theoretical part examines also grape pomace and its antioxidant activity. Last but not least, the principles of individual methods of determination …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2018
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUDRNÁČOVÁ, Marie. \textit{Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/wcvtl1/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kudrnáčová, Marie. Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Využití metod infračervené spektroskopie při studiu esenciálních olejů
Sára Mewaldová -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv sterilizace na obsah heterocyklických aromatických aminů v taveném sýru
Kateřina Grycová -
Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček
Marie Škubníková -
Faktory ovlivňující senzorickou jakost analogů tavených sýrů
Kateřina Sůkalová