Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra – Bc. Marie Kudrnáčová
Bc. Marie Kudrnáčová
Master's thesis
Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra
The effect of grape pomace on antioxidant properties of processed cheese
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá studií antioxidační aktivity tavených sýrů po přídavku pokrutin hroznů révy vinné. V teoretické části je popsán výrobní proces tavených sýrů a hlavní složky mléka, mající antioxidační aktivitu. Teoretická část pojednává také o pokrutinách hroznů a jejich antioxidační aktivitě. V neposlední řadě jsou popsány principy jednotlivých metod stanovení. Praktická část vystihuje …viacAbstract:
This diploma thesis examines the antioxidant activity of processed cheese after the addition of grape pomace. In the theoretical part the production process of processed cheese and main components of milk are described focusing on their antioxidant activity. The theoretical part examines also grape pomace and its antioxidant activity. Last but not least, the principles of individual methods of determination …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUDRNÁČOVÁ, Marie. \textit{Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra}. Online. Diplomová práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/wcvtl1/.
Jak správně citovat práci
Kudrnáčová, Marie. Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Využití metod infračervené spektroskopie při studiu esenciálních olejů
Sára Mewaldová -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv sterilizace na obsah heterocyklických aromatických aminů v taveném sýru
Kateřina Grycová -
Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček
Marie Škubníková -
Faktory ovlivňující senzorickou jakost analogů tavených sýrů
Kateřina Sůkalová