Klady a zápory konzumace sóji a sójových výrobků – Štěpánka Kozáková
Štěpánka Kozáková
Bachelor's thesis
Klady a zápory konzumace sóji a sójových výrobků
The pros and cons of consuming soybeans and soy products
Abstract:
Sója luštinatá (Glycine max) je nutričně významná luštěnina neboli luskovina, patřící do čeledi bobovitých (Fabaceae). Původem pochází z jihovýchodní Asie. Do Evropy a Ameriky byla dovezena v 18. stoletím a pomalým tempem se začala rozšiřovat. Mezi největší pěstitele sóji patří Asie, Afrika a Amerika. Plody sóji se nazývají sójové boby a vynikají vysokým obsahem bílkovin (35 %), jsou bohaté na esenciální …moreAbstract:
The soybean (Glycine max) is nutritionaly significant species of legume, from family of Fabaceae. It originaly comes from Southeastern Asia. The soybean was imported to Europe and America in 18th century and slowly started to spread all over these continents. The biggest producers of the soybean are Asia, Africa and America. The fruit of soybean contents significantly high amount of protein (35 %) …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOZÁKOVÁ, Štěpánka. \textit{Klady a~zápory konzumace sóji a sójových výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/we2fzs/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights