Klady a zápory konzumace sóji a sójových výrobků – Štěpánka Kozáková
Štěpánka Kozáková
Bachelor's thesis
Klady a zápory konzumace sóji a sójových výrobků
The pros and cons of consuming soybeans and soy products
Anotácia:
Sója luštinatá (Glycine max) je nutričně významná luštěnina neboli luskovina, patřící do čeledi bobovitých (Fabaceae). Původem pochází z jihovýchodní Asie. Do Evropy a Ameriky byla dovezena v 18. stoletím a pomalým tempem se začala rozšiřovat. Mezi největší pěstitele sóji patří Asie, Afrika a Amerika. Plody sóji se nazývají sójové boby a vynikají vysokým obsahem bílkovin (35 %), jsou bohaté na esenciální …viacAbstract:
The soybean (Glycine max) is nutritionaly significant species of legume, from family of Fabaceae. It originaly comes from Southeastern Asia. The soybean was imported to Europe and America in 18th century and slowly started to spread all over these continents. The biggest producers of the soybean are Asia, Africa and America. The fruit of soybean contents significantly high amount of protein (35 %) …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOZÁKOVÁ, Štěpánka. \textit{Klady a~zápory konzumace sóji a sójových výrobků}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/we2fzs/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva