Příprava těstovin s různým podílem merlíkové mouky a jejich kvalitativní hodnocení – Bc. Věra BIGASOVÁ
Bc. Věra BIGASOVÁ
Master's thesis
Příprava těstovin s různým podílem merlíkové mouky a jejich kvalitativní hodnocení
Preparation and qualitative evaluation of pasta with various portion of quinoa flour
Abstract:
Merlík čilský (Chenopodium chinoa) patří mezi nutričně velice hodnotné plodiny s mnohostranným využitím. Cílem této práce bylo otestovat možnosti výroby těstovin s různým podílem merlíkové mouky a vyhodnotit jejich vybrané kvalitativní vlastnosti. Práce zahrnuje kvalitativní a senzorické hodnocení merlíkovo-semolinových těstovin obsahujících různý podíl merlíkové mouky (0-90 %) a těstovin s obsahem …moreAbstract:
Quinoa (Chenopodium quinoa) is a very nutritionally valuable crop with versatility. The aim of this work was a practical experiment to test the possibility of pasta production with different proportions of quinoa flour and evaluate their selected qualitative properties. The thesis includes also photos of pasta production and the results of questionnaires summarizing the views of consumers on pasta …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2014
Accessible from:: 25. 4. 2014
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jana Pexová-Kalinová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BIGASOVÁ, Věra. \textit{Příprava těstovin s různým podílem merlíkové mouky a jejich kvalitativní hodnocení}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2014. Available from: https://theses.cz/id/wejjoo/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BIGASOVÁ, Věra. Příprava těstovin s různým podílem merlíkové mouky a jejich kvalitativní hodnocení. Č. Bud., 2014. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agricultural Ecology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights