Ing. Eva Kroft

Diplomová práce

Možnosti využití techniky o-TOF-ICP-MS při prvkové analýze potravin

Capabilities of o-TOF-ICP-MS for Elementary Analysis of Food Samples
Anotace:
Předložená práce byla věnována možnosti využití techniky o-TOF-ICP-MS při prvkové analýze potravin. Byly optimalizovány parametry nastavení přístroje s cílem stanovení co možná největšího množství prvků, a to při zachování nejlepších analytických charakteristik. Byla nalezena vhodná koncentrační rozmezí pro stanovení jednotlivých prvků, provedena byla volba pracovních izotopů a porovnávacího prvku …více
Abstract:
The present work was devoted to the possibility to use o-TOF-ICP-MS technology in the analysis of elements in blood. Parameters of the instrument setting were optimized with the aim to determine as much as possible elements while the best analytical characteristics are maintained. Suitable concentration ranges for the determination of individual elements were found and the choice of working isotopes …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2009
  • Vedoucí: Ing. Lenka Husáková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kroft, Eva. Možnosti využití techniky o-TOF-ICP-MS při prvkové analýze potravin. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická