Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu – Bc. Magda ŠOMANOVÁ
Bc. Magda ŠOMANOVÁ
Diplomová práce
Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu
Monitoring nutritional parameters ostrich, turkey and guinea meat in organic farming
Anotace:
Cílem práce bylo stanovení nutričních parametrů masa tj. stanovení obsahu vody, schopnosti masa vázat přidanou vodu, celkového obsahu dusíkatých látek, extrakci tuku a stanovení textury. Vybrané druhy masa (pštrosí, perliččí a krůtí) byly zakoupeny na ekofarmě a skladovány v mrazícím zařízení při teplotě - 18°C. Dále bylo úkolem stanovit stravitelnost masa enzymatickou hydrolýzou pankreatinem, pepsinem …víceAbstract:
This study is focused on assessing the basic nutritive characteristics of meat, i.e. determination of the water kontent, the water-holding kapacity, total protein, fat extraction and texture profil of meat. Selected meat (ostrich, turkey and guineafowl) were purchased at an organic farm and stored in a freezer at -18°C. In addition, enzymatic hydrolysis by pancreatin, pepsin and the combined method …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15035
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠOMANOVÁ, Magda. \textit{Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/wg7wjq/.
Jak správně citovat práci
ŠOMANOVÁ, Magda. Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu . Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční a technologická charakteristika sušenek s obsahem netradičních surovin
Kristýna Šťastná -
Porovnání nutriční hodnoty a stravitelnosti ovsa setého a ovsa černého
Anna Gergelová -
Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů
Tereza Šťastná -
Chemické a nutriční charakteristiky rýže.
Klára POLÁCHOVÁ