Gastronomické úpravy kávy, příprava a její kultura – Natálie Loupová
Natálie Loupová
Bachelor's thesis
Gastronomické úpravy kávy, příprava a její kultura
Gastronomic coffee treatments, preparation and its culture
Anotácia:
Cílem bakalářské práce je představit kávu jako celek, přiblížit její historii společně i s jejím rozšířením až do současnosti, včetně různého využití kávy v gastronomických úpravách. A také osvětlit způsob přípravy kávy včetně alternativních metod. Hlavní výzkum práce se skládá z polostrukturovaných rozhovorů, které jsou doplněny dotazníkovým šetřením, literární rešerší, anketou, komparací, syntézou …viacAbstract:
The aim of the bachelor's thesis will be to present coffee, to describe its history together with its expansion up to the present day, including the various uses of coffee in gastronomic preparations. And, of course, to shed light on the preparation of coffee itself, including alternative methods. The main research of the thesis consists of semi-structured interviews, which are supplemented by a questionnaire …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2024
Identifikátor:
https://is.ambis.cz/th/j8620/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 5. 2024
- Vedúci: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
- Oponent: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: AMBIS vysoká škola, a.s.AMBIS University
Bachelor programme / odbor:
Hotel and tourism management / Hotel and tourism management
Práce na příbuzné téma
-
Vliv stupně pražení na vybrané parametry kávy
Petr Bartošek -
Stanovení vybraných látek v různých fázích pražení kávy
Michaela Zimová -
Sledování procesních kontaminantů při pražení kávy pomocí LC-MS
Alexandra Ilyushchenkova -
Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků kávy, zelené kávy a kávovin
Žaneta Burianová -
Studium změn chemického složení kávy během pražení
Lenka Kohoutová -
Vliv pražení kávy na obsah antioxidantů a alkaloidů
Martina Lamichová -
Návrh rozvoje obchodní strategie společnosti zabývající se pražením kávy
Kristýna Šohajová