Náhražky kávy - charakterizace a vliv na lidské zdraví – Barbora Hajduková
Barbora Hajduková
Bachelor's thesis
Náhražky kávy - charakterizace a vliv na lidské zdraví
Coffee substitutes - characterization and effect on human health
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku alternativ ke klasické kávě, konkrétně na kávoviny vyrobené z různých rostlinných surovin, jako jsou čekanka, ječmen, kořen pampelišky a další. Cílem práce je tyto náhražky kávy popsat a vzájemně porovnat z hlediska chemického složení, senzorických vlastností a vlivu na lidské zdraví. Součástí studie je také hodnocení senzorických vlastností a spotřebitelských …moreAbstract:
The bachelor thesis focusses on the characterisation of alternatives to traditional coffee, specifically coffee substitutes made from various plant-based ingredients such as chicory, barley, dandelion root, and others. The aim of this thesis is to describe these coffee alternatives and compare them in terms of chemical composition, sensory properties, and their effects on human health. The study also …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 6. 2025
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hajduková, Barbora. Náhražky kávy - charakterizace a vliv na lidské zdraví. Pardubice, 2025. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Senzorické vady piv z minipivovaru - technologie a zrání
Vlastimil NOHEJL -
Technologie výroby suchých zmrzlinových směsí
Zuzana Fenclová -
Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého
Sára Malečková -
Technologie výroby a jakost sušených plodů rodu Vaccinium
Barbora Bačová -
Sledování vlivu technologie získání lihu a vlivu zrání na kvalitu sladové whisky
Aneta Ošťádalová -
Technologie výroby ovocných destilátů
Adéla Kotrlová -
Pivovarské technologie v ČR a ve světě
Pavlína Hambálková -
Vliv použité technologie na vybrané kvalitativní znaky spodně kvašených piv
Kateřina SUCHANOVÁ