Barbora Hajduková

Bachelor's thesis

Náhražky kávy - charakterizace a vliv na lidské zdraví

Coffee substitutes - characterization and effect on human health
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku alternativ ke klasické kávě, konkrétně na kávoviny vyrobené z různých rostlinných surovin, jako jsou čekanka, ječmen, kořen pampelišky a další. Cílem práce je tyto náhražky kávy popsat a vzájemně porovnat z hlediska chemického složení, senzorických vlastností a vlivu na lidské zdraví. Součástí studie je také hodnocení senzorických vlastností a spotřebitelských …more
Abstract:
The bachelor thesis focusses on the characterisation of alternatives to traditional coffee, specifically coffee substitutes made from various plant-based ingredients such as chicory, barley, dandelion root, and others. The aim of this thesis is to describe these coffee alternatives and compare them in terms of chemical composition, sensory properties, and their effects on human health. The study also …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 6. 2025
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Hajduková, Barbora. Náhražky kávy - charakterizace a vliv na lidské zdraví. Pardubice, 2025. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs