Náhražky kávy - charakterizace a vliv na lidské zdraví – Barbora Hajduková
Barbora Hajduková
Bachelor's thesis
Náhražky kávy - charakterizace a vliv na lidské zdraví
Coffee substitutes - characterization and effect on human health
Anotácia:
Bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku alternativ ke klasické kávě, konkrétně na kávoviny vyrobené z různých rostlinných surovin, jako jsou čekanka, ječmen, kořen pampelišky a další. Cílem práce je tyto náhražky kávy popsat a vzájemně porovnat z hlediska chemického složení, senzorických vlastností a vlivu na lidské zdraví. Součástí studie je také hodnocení senzorických vlastností a spotřebitelských …viacAbstract:
The bachelor thesis focusses on the characterisation of alternatives to traditional coffee, specifically coffee substitutes made from various plant-based ingredients such as chicory, barley, dandelion root, and others. The aim of this thesis is to describe these coffee alternatives and compare them in terms of chemical composition, sensory properties, and their effects on human health. The study also …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2025
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hajduková, Barbora. Náhražky kávy - charakterizace a vliv na lidské zdraví. Pardubice, 2025. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické vady piv z minipivovaru - technologie a zrání
Vlastimil NOHEJL -
Technologie výroby suchých zmrzlinových směsí
Zuzana Fenclová -
Technologie výroby ovocných vín s obsahem oxidu uhličitého
Sára Malečková -
Technologie výroby a jakost sušených plodů rodu Vaccinium
Barbora Bačová -
Sledování vlivu technologie získání lihu a vlivu zrání na kvalitu sladové whisky
Aneta Ošťádalová -
Technologie výroby ovocných destilátů
Adéla Kotrlová -
Pivovarské technologie v ČR a ve světě
Pavlína Hambálková -
Vliv použité technologie na vybrané kvalitativní znaky spodně kvašených piv
Kateřina SUCHANOVÁ