Ing. Nikola Osičková
Bachelor's thesis
Mykotoxiny ve víně.
Mycotoxins in Wine
Anotácia:
Bakalářská práce „Mykotoxiny ve víně“ se v první části zaměřuje na obecný přehled o mykotoxinech, popisuje všeobecně významné mykotoxiny, příčiny jejich vzniku v potravinách a toxicitu. Je zde stručně popsáno několik skupin hlavních mykotoxinů rozdělených dle jejich struktury. Následují hlavní kapitoly této práce, kde se nejprve pojednává o nejznámnějších mikroorganismech produkujících mykotoxiny, …viacAbstract:
The first part of the bachelor thesis „Mycotoxins in Wine“ focuses on a general overview of mycotoxins and describes generally important mycotoxins, the causes of their formation in food and their toxicity. Then it briefly describes several groups of major mycotoxins divided according to their structure. The main chapters of the thesis that follow discuss the best-known mycotoxin-producing microorganisms …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Mykotoxiny a jejich vliv na zdraví člověka
Kateřina Lachmanová -
Vliv mykotoxinů na zdravotní bezpečnost píce a následnou kontaminaci živočišných produktů
Natálie Bartoňková -
Vláknité mikroskopické houby (plísně) a mykotoxiny v bylinách
Kateřina Jozífková -
Rizika plísní a mykotoxinů v chovu zvířat
Lenka BOHÁČKOVÁ -
Dietární expozice mykotoxinům: s přihlédnutím k českému pivu
Marek Súkeník -
Toxicita sekundárních metabolitů plísní a jejich koktejlů
Kateřina Augustynková -
Víno a mikroorganizmy
Lukáš Fidrich