Ing. Nikola Osičková

Bachelor's thesis

Mykotoxiny ve víně.

Mycotoxins in Wine
Abstract:
Bakalářská práce „Mykotoxiny ve víně“ se v první části zaměřuje na obecný přehled o mykotoxinech, popisuje všeobecně významné mykotoxiny, příčiny jejich vzniku v potravinách a toxicitu. Je zde stručně popsáno několik skupin hlavních mykotoxinů rozdělených dle jejich struktury. Následují hlavní kapitoly této práce, kde se nejprve pojednává o nejznámnějších mikroorganismech produkujících mykotoxiny, …more
Abstract:
The first part of the bachelor thesis „Mycotoxins in Wine“ focuses on a general overview of mycotoxins and describes generally important mycotoxins, the causes of their formation in food and their toxicity. Then it briefly describes several groups of major mycotoxins divided according to their structure. The main chapters of the thesis that follow discuss the best-known mycotoxin-producing microorganisms …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture