Ing. Nikola Osičková
Bachelor's thesis
Mykotoxiny ve víně.
Mycotoxins in Wine
Abstract:
Bakalářská práce „Mykotoxiny ve víně“ se v první části zaměřuje na obecný přehled o mykotoxinech, popisuje všeobecně významné mykotoxiny, příčiny jejich vzniku v potravinách a toxicitu. Je zde stručně popsáno několik skupin hlavních mykotoxinů rozdělených dle jejich struktury. Následují hlavní kapitoly této práce, kde se nejprve pojednává o nejznámnějších mikroorganismech produkujících mykotoxiny, …moreAbstract:
The first part of the bachelor thesis „Mycotoxins in Wine“ focuses on a general overview of mycotoxins and describes generally important mycotoxins, the causes of their formation in food and their toxicity. Then it briefly describes several groups of major mycotoxins divided according to their structure. The main chapters of the thesis that follow discuss the best-known mycotoxin-producing microorganisms …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Mykotoxiny a jejich vliv na zdraví člověka
Kateřina Lachmanová -
Vliv mykotoxinů na zdravotní bezpečnost píce a následnou kontaminaci živočišných produktů
Natálie Bartoňková -
Vláknité mikroskopické houby (plísně) a mykotoxiny v bylinách
Kateřina Jozífková -
Rizika plísní a mykotoxinů v chovu zvířat
Lenka BOHÁČKOVÁ -
Dietární expozice mykotoxinům: s přihlédnutím k českému pivu
Marek Súkeník -
Toxicita sekundárních metabolitů plísní a jejich koktejlů
Kateřina Augustynková -
Víno a mikroorganizmy
Lukáš Fidrich