Možnost stanovení organických kyselin ve víně pomocí iontově výměnné chromatografie – Bc. Karolína Parobková
Bc. Karolína Parobková
Master's thesis
Možnost stanovení organických kyselin ve víně pomocí iontově výměnné chromatografie
Positively of organic acid determination by means of ion exclusion chromatography in wine
Abstract:
Víno je místem neustále se měnících biochemických reakcí. Koncentrace organických kyselin je každý rok, v každé odrůdě a při různých technologických zpracování jiná. Veškeré kyseliny vyskytující se ve víně ovlivňují výslednou chuť, zbarvení i vůni. Monitoring minoritně přítomných organických kyselin je stejně tak důležitý jako těch hlavních. Kromě vlivu na organoleptické vlastnosti vína mají kyseliny …moreAbstract:
Wine is the place of ever-changing biochemical reactions. Concentration of organic acids is every year, in every variety different, and it also depends on a specific technology used while processing the wine. All acids present in wine influence its final taste, colouring and bouquet. Monitoring of organic acids that have minority presence is as importants as the one of the essential acids. The acids …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Václav Tejnecký, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PAROBKOVÁ, Karolína. \textit{Možnost stanovení organických kyselin ve víně pomocí iontově výměnné chromatografie}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/wl5yer/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Stanovení pravosti a falšování medu iontově výměnnou chromatografií
Tereza Ždiniaková -
Použití metod bioafinitní chromatografie ke studiu nespecifické sorpce a kvantifikace ligandu
Lucie Švehlová -
Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů
Eliška Plecitá -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Hodnocení analytických a organoleptických vlastností vín z nových PIWI odrůd
Jan Mikulčík -
Hodnotenie vplyvu vybraných látok na organoleptické parametre vín
Dajana Barancová -
Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu
Dmitrij Krasiun -
Organoleptické defekty vína způsobené plísněmi
Jakub Peško
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights