Možnost stanovení organických kyselin ve víně pomocí iontově výměnné chromatografie – Bc. Karolína Parobková
Bc. Karolína Parobková
Diplomová práce
Možnost stanovení organických kyselin ve víně pomocí iontově výměnné chromatografie
Positively of organic acid determination by means of ion exclusion chromatography in wine
Anotace:
Víno je místem neustále se měnících biochemických reakcí. Koncentrace organických kyselin je každý rok, v každé odrůdě a při různých technologických zpracování jiná. Veškeré kyseliny vyskytující se ve víně ovlivňují výslednou chuť, zbarvení i vůni. Monitoring minoritně přítomných organických kyselin je stejně tak důležitý jako těch hlavních. Kromě vlivu na organoleptické vlastnosti vína mají kyseliny …víceAbstract:
Wine is the place of ever-changing biochemical reactions. Concentration of organic acids is every year, in every variety different, and it also depends on a specific technology used while processing the wine. All acids present in wine influence its final taste, colouring and bouquet. Monitoring of organic acids that have minority presence is as importants as the one of the essential acids. The acids …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Václav Tejnecký, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PAROBKOVÁ, Karolína. \textit{Možnost stanovení organických kyselin ve víně pomocí iontově výměnné chromatografie}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/wl5yer/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení pravosti a falšování medu iontově výměnnou chromatografií
Tereza Ždiniaková -
Použití metod bioafinitní chromatografie ke studiu nespecifické sorpce a kvantifikace ligandu
Lucie Švehlová -
Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů
Eliška Plecitá -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva -
Hodnocení analytických a organoleptických vlastností vín z nových PIWI odrůd
Jan Mikulčík -
Hodnotenie vplyvu vybraných látok na organoleptické parametre vín
Dajana Barancová -
Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu
Dmitrij Krasiun -
Organoleptické defekty vína způsobené plísněmi
Jakub Peško
Název
Vložil
Vloženo
Práva