Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy – Bc. Marek Zbořil
Bc. Marek Zbořil
Master's thesis
Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy
Evaluation and Changes of Selected Species of Cultivated Mushrooms During Storage and Culinary Treatment
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá pěstovanými druhy hub s ohledem na obsah antioxidantů, celkových polyfenolů a vybraných fenolových kyselin ve vývojových stádiích při různých technologických či gastronomických zpracováních. Teoretická část obsahuje obecnou charakteristiku hub; charakteristiku hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) a žampionu dvouvýtrusého (Agaricus bisporus) a vliv jejich účinku na lidské zdraví …viacAbstract:
The thesis deals with cultivated mushroom species with regard to the content of antioxidants, total polyphenols and selected phenolic acids in the development stages during various technological or gastronomic processes. The theoretical part contains the general characteristic of fungi; characteristics of oyster mushrooms (Pleurotus ostreatus) and bisporus mushrooms (Agaricus bisporus) and the effect …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zbořil, Marek. Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv hlívy ústřičné na produkci krátkých mastných kyselin střevní mikrobiotou
Irena Němečková -
Kyselina šťavelová v houbách
Dana MATULKOVÁ -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Polyfenoly v kávě
Katsiaryna Kharytonava -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Antioxidanty v bramborách
Jana KONEČNÁ