Vliv výživy na vznik zubního kazu – Bc. Vendula Janíková
Bc. Vendula Janíková
Diplomová práce
Vliv výživy na vznik zubního kazu
The effect of nutrition on the development of dental caries
Anotace:
Hlavím cílem diplomové práce bylo zjistit, zda má výživa vliv na kazivost chrupu. Výzkum se zaměřoval především na potraviny, které mají prokazatelný či možný vliv na vznik zubního kazu. Cílovou zkoumanou skupinou respondentů byli pacienti docházející do ordinace dentální hygieny, kde jako dentální hygienistka pracuji, registrovaní v soukromém stomatologickém centru v Praze 4. Výzkumu se zúčastnilo …víceAbstract:
The main goal of the diploma thesis was to find out whether nutrition has an effect on dental caries. The research was focused mainly on foods that have a demonstrable or potential influence on the development of dental caries. The target researched group of respondents were patients coming to the dental hygiene office, where I work as a dental hygienist, registered in a private dental center in Prague …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
- Oponent: Jana Bartošová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv výživy na tvrdé zubní tkáně
Dagmar Klementová -
Role akvaporinů a dalších proteinů spojených s morfologií tvrdých zubních tkání v etiopatogenezi zubního kazu: genetická asociační studie
Daniela Gachová -
Vztah mezi perinatálním a časně postnatálním stresem a psychickými vlastnostmi v dospělosti na základě stresových markerů v tvrdých zubních tkáních
Lucie Ráčková -
Diskolorace tvrdých zubních tkání
Žaneta Součková -
Posouzení nutriční kvality rostlinných a živočišných lipidů pomocí indexů atherogenicity a trombogenicity
Markéta Blažková -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera
Název
Vložil
Vloženo
Práva