Použití umělých sladidel ve výživě – Barbora Daňková
Barbora Daňková
Bachelor's thesis
Použití umělých sladidel ve výživě
The use of artificial sweeteners in nutrition
Anotácia:
Bakalářská práce „Využití umělých sladidel ve výživě“ vytváří ucelený a přehledný souhrn umělých sladidel, s nimiž se může spotřebitel setkat na českém a potažmo i evropském maloobchodních trhu. Tato umělá sladidla jsou velmi často součástí běžně dostupných potravin a nápojů, které na denní bázi konzumujeme, a významnou měrou tak ovlivňují výživu člověka, zejména s ohledem na množství přijímaných kalorií …viacAbstract:
The bachelor's thesis "The use of artificial sweeteners in nutrition" creates a comprehensive and clear summary of artificial sweeteners, which the consumer may find in the Czech and also in the European retail market. These artificial sweeteners are very often part of the commonly available foods and beverages that we consume on a daily basis, and thus they can significantly affect human nutrition …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Pavel Horký, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Umělá sladidla a jejich vliv na zdraví člověka
Lukáš Kesl -
Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP)
Hana Stachová -
Umělá sladidla v potravinách
Libor Matouš -
Náhradní sladidla ve výživě člověka
Julie Marková -
Alternativní sladidla ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Syntetické sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Monika Zikánová -
Nová nízkokalorická sladidla v potravinách a nápojích
Lucie Kunčarová -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová