Studium vlivu podnožových odrůd na kvantitativní a kvalitativní parametry během zrání hroznů – Mgr. Ing. Jiří Těthal
Mgr. Ing. Jiří Těthal
Disertační práce
Studium vlivu podnožových odrůd na kvantitativní a kvalitativní parametry během zrání hroznů
EFFECT OF GRAPEVINE ROOTSTOCKS ON QUALITATIVE AND QUALITATIVE PARAMETERS DURING RIPPENING OF GRAPES
Anotace:
V této studii byl hodnocen vliv 7 podnoží na nově vyšlechtěné modrou odrůdu révy vinné Cerason a bílou odrůdu Hibernal. Experiment probíhal v letech 2013–2015 ve vinici Mendelea v Lednici na Moravě. Byla hodnocena cukernatost, obsah titrovatelných kyselin, pH, obsah kyseliny vinné, jablečné, jejich poměr a také množství asimilovatelného dusíku v hroznech, plodnost (počet a hmotnost hroznů) a také Ravaz …víceAbstract:
This study is focused on the influence of 7 rootstocks on the newly breed red grape variety Cerason and white variety Hibernal. The experiment was conducted in 2013-2015 in the Mendeley vineyard in Lednice na Moravě.We evaluated following variables - the sugar content, the titratable acid content, the pH, the tartaric and malic acid content, the ratio of this acids, amount of the assimilable nitrogen …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 12. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví