Studium vlivu podnožových odrůd na kvantitativní a kvalitativní parametry během zrání hroznů – Mgr. Ing. Jiří Těthal
Mgr. Ing. Jiří Těthal
Doctoral thesis
Studium vlivu podnožových odrůd na kvantitativní a kvalitativní parametry během zrání hroznů
EFFECT OF GRAPEVINE ROOTSTOCKS ON QUALITATIVE AND QUALITATIVE PARAMETERS DURING RIPPENING OF GRAPES
Abstract:
V této studii byl hodnocen vliv 7 podnoží na nově vyšlechtěné modrou odrůdu révy vinné Cerason a bílou odrůdu Hibernal. Experiment probíhal v letech 2013–2015 ve vinici Mendelea v Lednici na Moravě. Byla hodnocena cukernatost, obsah titrovatelných kyselin, pH, obsah kyseliny vinné, jablečné, jejich poměr a také množství asimilovatelného dusíku v hroznech, plodnost (počet a hmotnost hroznů) a také Ravaz …moreAbstract:
This study is focused on the influence of 7 rootstocks on the newly breed red grape variety Cerason and white variety Hibernal. The experiment was conducted in 2013-2015 in the Mendeley vineyard in Lednice na Moravě.We evaluated following variables - the sugar content, the titratable acid content, the pH, the tartaric and malic acid content, the ratio of this acids, amount of the assimilable nitrogen …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 12. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TĚTHAL, Jiří. \textit{Studium vlivu podnožových odrůd na kvantitativní a~kvalitativní parametry během zrání hroznů}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2019. Available from: https://theses.cz/id/wn85x0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureDoctoral programme / field:
Horticultural Engineering / Horticulture
Theses on a related topic
-
Technologické parametry a konzervárenské zpracování plodové zeleniny
Lenka Pechová -
Využití spektroskopie elektronového cirkulárního dichroismu pro stanovení obsahu kyseliny vinné ve víně
Kateřina Žáková -
Analytické metody pro stanovení kyseliny jablečné a vinné ve víně
Lucie Töröková -
Analýza kyseliny vinné a citronové kapilární zónovou elektroforézou
Simona Dominiková