Židovská kuchyně a kultura stolování – Michaela Kalousková
Michaela Kalousková
Bakalářská práce
Židovská kuchyně a kultura stolování
Jewish Cuisine and Culture of Dining
Anotace:
Cílem bakalářské práce je popis a vysvětlení pravidel a symboliky židovské kuchyně a stolování v kontextu kulturních a teologických souvislostí. Z posvátných knih judaismu vychází soubor předpisů nazývaný kašrut, který určuje zásady pro konzumaci potravin. Součástí těchto předpisů je spolu s historickými událostmi i kultura přípravy pokrmů a stolovacích rituálů o všedních, svátečních a slavnostních …víceAbstract:
The targed of bachelor thesis is describing and exploring the rules and symbolic of jewish cuisine and dining in sense of culture and teological context. From the holy books of hebraism is coming out the set of rules, names kasrut, which determinates the fundamentals for consuming food. The part of this rules is with historical context, the culture of preparation of food and dinnigs rituals in ordinary …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 11. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Marie Holá, Th.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kalousková, Michaela. Židovská kuchyně a kultura stolování. Liberec, 2016. bakalářská práce (Bc.). Technická univerzita v Liberci. Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Technická univerzita v Liberci, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogickáTechnická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogickáBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / humanitní studia - německý jazyk
Práce na příbuzné téma
-
Příprava a scénář k výstavě "Židovské tradice a zvyky v košer kuchyni
Ivana Círová - Hacmacová
Název
Vložil
Vloženo
Práva