Martin Štefanov
Bakalářská práce
Vznik vyšších alkoholů ve víně
The formation of higher alcohols in wine
Anotace:
Tato bakalářská práce měla za cíl prozkoumat vyšší alkoholy, mechanismus jejich vzniku a faktory, které tyto procesy ovlivňují. V práci je tedy obsažen seznam nejvýznamnějších vyšších alkoholů ve víně spolu s jejich fyzikálně chemickými vlastnostmi a vlivem na organoleptické vlastnosti vína.Hlavní částí práce je ovšem vznik těchto alkoholů ve víně. Práce podrobně rozebírá obě cesty tvorby vyšších alkoholů …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to investigate higher alcohols, mechanism of their formation and also factors, which have influence on formation processes. The presented thesis contains a list of the most significant higher alcohols present in wine together with their physical and chemical properties and their effect on organoleptic wine characteristics.The main part of this thesis focuses on the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Název
Vložil
Vloženo
Práva