Adherence bakterií mléčného kvašení na vlákninu – Bc. Karolína VEČEŘOVÁ
Bc. Karolína VEČEŘOVÁ
Diplomová práce
Adherence bakterií mléčného kvašení na vlákninu
Adherence of lactic acid bacteria to fiber
Anotace:
Probiotika jsou živé mikroorganismy, které příznivě ovlivňují zdravotní stav hostitele. Jejich podávání může zlepšit zažívání, pomoci k vyléčení průjmu atd. Vláknina je směs mnoha složitých organických látek, z nichž každá má unikátní fyzikální a chemické vlastnosti. Pomáhá zlepšovat stav sliznice tlustého střeva, snižuje hladinu cholesterolu a reguluje trávení a pravidelnost stolice.Abstract:
Probiotics are live microorganisms which positively affect the health of the host. Their use can improve digestion, help to cure diarrhea etc. Fiber is a complex mixture of many organic compounds, each of which has unique physical and chemical properties. Helps improve the state of the mucosa of the colon, reduces cholesterol and regulates digestion and bowel regularity.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14697
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VEČEŘOVÁ, Karolína. Adherence bakterií mléčného kvašení na vlákninu. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.