Srovnání kvality mléka v ekologickém a konvenčním zemědělství, zjištění možného vlivu výživy a prostředí na tyto hodnoty – Lenka Jungová
Lenka Jungová
Bakalářská práce
Srovnání kvality mléka v ekologickém a konvenčním zemědělství, zjištění možného vlivu výživy a prostředí na tyto hodnoty
The impact of nutrition and the environment on milk quality in organic and conventional agriculture
Anotace:
Souhrn Cílem této bakalářské práce bylo vyhledat dostupné informace v odborné literatuře, vyhodnotit je a zpracovat kvalitní rešerši, která by shrnula základní údaje o kravském mléku získávaném ze dvou produkčních systémů (ekologického a konvenčního) a porovnat kvalitu mléka z konvenčního a ekologického zemědělství. Práce sumarizuje užitkové typy i hlavní plemena dojného skotu a popisuje možnosti …víceAbstract:
Summary The objective of the following Bachelor thesis was to search for available information in professional literature, evaluate it and compile a quality background research which would summarize the basic data about cow’s milk produced by two production systems (organical and conventional) and compare the quality of milk from conventional and organical agriculture. The thesis sums up utility types …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Bc. Ing. Petr Homolka, CSc. Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JUNGOVÁ, Lenka. \textit{Srovnání kvality mléka v~ekologickém a~konvenčním zemědělství, zjištění možného vlivu výživy a~prostředí na tyto hodnoty}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/wqzyn9/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání ptačích společenstev konvenčního a ekologického zemědělství
Ivana PETROVÁ -
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Ekologické zemědělství v Evropské unii a České republice - komparace výkonnosti biofarmy a konvenční farmy
Petra Strnadlová -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Analýza ekologického zemědělství v kraji Vysočina a možnosti přechodu konvenční rodinné farmy do ekologického režimu hospodaření
Marie Tomanová -
Kvalita mléka a zdraví mléčné žlázy dojnic ve vybraném chovu
Anežka Raichová -
Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků
Alena Formáčková -
Hygienická kvalita mléka
Kateřina Holá
Název
Vložil
Vloženo
Práva