Tomáš VALENTA

Bachelor's thesis

Enzymatická hydrolýza sacharidů a proteinů

Enzymatic hydrolysis of carbohydrates and proteins
Anotácia:
Bakalářská práce je zaměřena na popis enzymatické hydrolýzy sacharidů a proteinů enzymy zvanými hydrolasy, které katalyzují štěpení chemických vazeb za účasti vody. Bakalářská práce obsahuje popis potravinářského využití této hydrolýzy. Principem enzymatické hydrolýzy sacharidů je štěpení {$\alpha$}- nebo {$\beta$}-glykosidových vazeb glykosidasami. Hydrolýzu peptidových vazeb proteinů a peptidů katalyzují …viac
Abstract:
Bachelor thesis is focused on the description of enzymatic hydrolysis of carbohydrates and proteins by hydrolytic enzymes, which catalyse the cleavage of chemical bonds with the participation of water. Bachelor thesis contains a description of the food using of this hydrolysis. The principle of enzymatic hydrolysis of carbohydrates is the cleavage of {$\alpha$}- or {$\beta$}-glycosidic bonds using …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Zverejniť od: 27. 5. 2009
Identifikátor: 11075

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2009
  • Vedúci: MVDr. Ivan Holko, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VALENTA, Tomáš. Enzymatická hydrolýza sacharidů a proteinů. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.