Vliv huminových látek na vlastnosti masa brojlerových kuřat – Tomáš Novák
Tomáš Novák
Master's thesis
Vliv huminových látek na vlastnosti masa brojlerových kuřat
Influence of humic substances on the broiler chicken´s meat
Anotácia:
Díky velké oblibě kuřecího masa se chovatelé snaží o zlepšení výtěžnosti masa a jeho kvalitativních parametrů, což vede k aplikaci různých doplňků krmiva, mezi které mimo jiné patří i krmné přípravky na bázi huminových látek. Ty se využívají pro jejich příznivé účinky na imunitní systém, funkce metabolismu a adaptabilitu organismu zvířat. Literární rešerše shrnuje poznatky o chovu brojlerových kuřat …viacAbstract:
Due to great popularity of the chicken meat, the breeders try to improve yield of meat and its quality parameters, which leads to the application of various food additives such as those based on humic compounds. Those humic matters are used for their positive influence over the immunity system, metabolic functions and adaptability of the livestock organisms. Literature review sums up the experience …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: RNDr. Milena Bušová, CSc.
- Oponent: Daniel Bureš, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVÁK, Tomáš. \textit{Vliv huminových látek na vlastnosti masa brojlerových kuřat}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/wto4w6/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Monitoring of volatile substances in the meat
Many Eath -
Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček
Kateřina Romanská -
Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího
Irena Lukeštíková -
Aktuální problematika zpracování drůbežího masa do masných výrobků
Jakub Formánek -
Vliv způsobů balení na mikroflóru masa
Kristýna Zemánková -
Vliv zbytků po zpracování technického konopí na senzorickou kvalitu kuřecího masa
Tomáš Macek -
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková
Názov
Vložil
Vložené
Práva