Identifikácia faktorov vplývajúcich na rentabilitu podnikov v odvetví výroby potravinárskych výrobkov v krajinách Európskej únie – Bc. Michal Chlapečka
Bc. Michal Chlapečka
Master's thesis
Identifikácia faktorov vplývajúcich na rentabilitu podnikov v odvetví výroby potravinárskych výrobkov v krajinách Európskej únie
Identifikace faktorů ovlivňujících rentabilitu potravinářských podniků v zemích Evropské unie
Anotácia:
Cílem této práce je identifikovat faktory, které ovlivňují rentabilitu podniků v potravinářském průmyslu. Práce se zaměřuje na zkoumání vztahu mezi rentabilitou aktiv a dobou obratu zásob, pohledávek a závazků. Data byly získány z databáze Orbis. V empirické analýze jsou vyčísleny Pearsonovi koeficienty korelace a sestaveny vícerozměrné regresní modely. Pro každý členský stát je sestaven samostatný …viacAbstract:
The aim of this diploma thesis is to identify factors that influence the profitability of companies in the food industry. The work focuses on the relationship between asset profitability and inventory, receivables and liabilities turnover. Data was obtained from Orbis database. In the empirical analysis is Pearson's correlation coefficients and multi-dimensional regression models compiled. There is …viacAbstract:
Cieľom tejto diplomovej práce je identifikovať faktory, ktoré vplývajú na rentabilitu podnikov v potravinárskom priemysle. Práca sa zameriava na skúmanie vzťahu medzi rentabilitou aktív a dobou obratu zásob, pohľadávok a záväzkov. Dáta boli získané z databáze Orbis. V empirickej analýze sú vyčíslené Pearsonove koeficienty korelácie a zostavené viacrozmerné regresné modely. Pre každý členský štát je …viacKľúčové slová
Rentabilita čistý pracovní kapitál hotovostní cyklus peněz potravinářský průmysl regresní analýza OLS
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Jakub Šácha, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CHLAPEČKA, Michal. \textit{Identifikácia faktorov vplývajúcich na rentabilitu podnikov v~odvetví výroby potravinárskych výrobkov v~krajinách Európskej únie}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Business and Economics. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/wuzmxu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Provozně ekonomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of Business and EconomicsMaster programme / odbor:
Economics and Management / Business Economics and Management
Práce na příbuzné téma
-
Čistý pracovní kapitál jako faktor úspěšnosti podniku
Nikola Urbanová -
Pracovní kapitál podniku
Viktorie KORITAROVÁ -
Tvorba plánu cash-flow v podnikateľskom subjekte
Jaroslava Labadeová -
Regresná analýza závislosti ceny akcie, vybraných verejne obchodovateľných spoločností, od ukazovateľov finančnej analýzy
Michal Ivanecký -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
The Language of Advertising: Analysis of Advertising Slogans in Fast Food Industry
Adela Pilátová -
The application of a subscription-based business model in the food and beverage industry
Aiman Al Masani