Vliv počtu somatických buněk na vybrané technologické vlastnosti mléka dojnic holštýnského skotu – Bc. Pavlína Poláčková
Bc. Pavlína Poláčková
Diplomová práce
Vliv počtu somatických buněk na vybrané technologické vlastnosti mléka dojnic holštýnského skotu
Influence of somatic cell count on selected technical properties of Holstein dairy cow milk
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit vztahy mezi somatickými buňkami a tech-nologickými vlastnostmi mléka. Mezi technologické vlastnosti bylo zahrnuto pH, titrační kyselost, hustota, obsah sušiny, bod mrznutí, syřitelnost a kvalita sýřeniny. K dané pro-blematice byl zpracován literární přehled. Odběr vzorků probíhal v zemědělském podniku v Jihomoravském kraji, který se zabývá chovem holštýnského …víceAbstract:
The aim of this diploma thesis was to evaluate the relationships between somatic cells and the technological properties of milk. Technological properties included pH, titratable acidity, density, cell content, freezing point, curability and quality of the curd. A literature review was prepared on the given issue. Sampling took place in the agricultural enterprise in the South Moravian region, which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 9. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Daniel Falta, Ph.D.
- Oponent: Jana Javorová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POLÁČKOVÁ, Pavlína. \textit{Vliv počtu somatických buněk na vybrané technologické vlastnosti mléka dojnic holštýnského skotu}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/wvafsd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv mikroklimatických ukazatelů na kvalitu a složení bazénových vzorků mléka u dojnic holštýnského skotu
Lucie Mandová -
Vliv býka na mléčnou užitkovost a technologické vlastnosti mléka dojnic
Ondřej Polák -
Hodnocení syřitelnosti mléka a jakosti sýřeniny
Roman Pytel -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko