Tereza Lukůvková
Bachelor's thesis
Trh bezlepkových potravin
Gluten-free market
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá prodejem bezlepkových potravin na maloobchodním trhu s důrazem na maloobchodní řetězce. První kapitola pojednává o charakteristice bezlepkových potravin a o zvýšeném zájmu o tyto potraviny v posledních letech. Druhá kapitola popisuje maloobchodní trhy v České republice a v Německu se zaměřením na maloobchodní řetězce a tyto trhy porovnává. Třetí kapitola se zabývá nabídkou …moreAbstract:
The bachelor thesis applies to the sale of gluten-free foods in retail market with an emphasis on retail chains. The first chapter deals with characteristics of gluten-free foods and the increased interest in these foods in recent years. The second chapter describes the retail markets in the Czech Republic and Germany with a focus on retail chains and compares these markets. The third chapter deals …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2016
Identifier:
http://www.vse.cz/vskp/eid/69153
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2017
- Supervisor: Jiří Zeman
- Reader: Alena Filipová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/69153
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme / field:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní obchod
Theses on a related topic
-
Segmentace na trhu bezlepkových potravin
Tereza Fendrychová -
Chování spotřebitele ve věku 18 - 40 let na trhu bezlepkových potravin
Kateřina Havlová -
Vliv obalů a etiket bezlepkových potravin na chování spotřebitele
Tomáš Havlík -
Nabídka potravin pro celiaky a jejich uplatnění při každodenním stravování
Šárka Janečková -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš BRTNA -
Srovnání náročnosti nákupního procesu a dostupnosti běžných potravin proti potravinám bezlepkovým
Martina Štěpařová -
Vyhodnocení dostupnosti základních potravin pro osoby s poruchami stravování (celiakie)
Katarína Petrášková -
Návrh na vylepšení marketingové strategie pro bezlepkové potraviny v retailingovém řetězci Globus
Martin Aust